Heb je een zoekvraag? Zoek je specifiek naar een document, een foto, voorwerp of een antwoord? Al van alles geprobeerd maar kan je het niet vinden! Ligt het wellicht ergens in een huis, bij een verzamelaar, in een 2e hands winkel of in een (familie)archief? Plaats hier een gratis oproep (max. 150 woorden), je bericht blijft een jaar op deze pagina staan. info@familiearchieven.nl  9 mei 2019

  TANGO GEZOCHT “Am Lago di Garda” & “Du nur allein”, zang: Peter van Os. Is er iemand die deze opname uit begin jaren '50 in bezit heeft?

  Single (Olympia 5724) opgenomen in Belgie, Peter van Os zingt, met Marc Mirror op hammondorgel en P. Hiketiek op accordeon. Op de A kant: “Am Lago di Garda” van R. M. Siegel / G. Winkler en op de B kant “Du nur allein” van A. Von Buttlar / Guy Brain. Peter van Os heeft in de jaren 50 diverse opnamen gemaakt, hij zong o.a. duetten met Annie Heuts.

  Ik zou “Du nur allein” graag een keer willen horen, in verband met het verhaal dat ik schrijf over het Duitse, en in 1951 tot Nederlander genaturaliseerde, pianistenechtpaar De 2 Buttlars. Egon von Buttlar en zijn joodse vrouw Anita Wellman traden van 1940 tot 1960 op in hotels en bars of speelden op particuliere feesten in Nederland. Ze waren bijzonder virtuoos en brachten vrolijke muziek.

  Carla van Beers cmvanbeers@gmail.com

  www.huisdetective.nl


advertentie:
media & research de huisdetective / disclaimer