FAMILIEARCHIEVEN.NL


  WWW.FAMILIEARCHIEVEN.NL
  is een servicedesk voor Familiearchieven: je kan er terecht voor informatie, bemiddeling & ondersteuning bij particuliere archiefvorming. Familiearchieven.nl benadrukt de betekenis van een familieverhaal en onderstreept het belang van het bewaren en terugvinden van herinneringen en persoonlijke documenten voor historisch, genealogisch en biografisch onderzoek.
  ga naar website


  BRONNEN.INFO


  BRONNEN.INFO
  brengt je naar diverse bewaarplaatsen, (ver)wijst je naar boeken en bronnen. Historische informatie over families en personen vormen een ideale bron voor onderzoek, maar... waar kan je het vinden en door wie wordt wat bewaard? Deze online gids wijst je de weg naar de voor jou belangrijke gegevens.
  ga naar website  PIETHEINSTRAAT.NL


  WWW.PIETHEINSTRAAT.NL
  geeft een fraai grafisch overzicht in decennia met beeldmateriaal van vroeger en nu. Het laat de bedrijvigheid van bewoners en winkeliers in de Piet Heinstraat te Den Haag zien. Het Zeeheldenkwartier is een van de oudste stadsuitbreiding buiten de singel van de Hofstad. De huizen zijn tussen 1870 en 1890 door particuliere bouwmaatschappijen gebouwd.
  ga naar website

  PIETHEINSTRAAT119
  DENHAAG.NL  PIETHEINSTRAAT119DENHAAG.NL
  laat een honderd jaar durende geschiedenis (1882-1982) zien waarin persoonlijke en maatschappelijke thema´s aangekaart worden. Door jarenlang onderzoek is het komen en gaan van oud-bewoners van een Haags huis zorgvuldig in kaart gebracht. De gevonden informatie wordt in een huisarchief bewaard.
  ga naar website


  HOUSESTORIES.NL

  WWWW.HOUSESTORIES.NL
  bericht over het leven van oud-bewoners en huiseigenaren, over de sporen die ze hebben achtergelaten, kleine anekdotes over verloren en vergeten zaken, of grote verhalen over teruggevonden documenten en geheimen die worden ontrafeld. Huizen hebben allemaal een eigen geschiedenis, maar niet alle huizen hebben een verteller. House Stories brengt naast de eigen dossiers ook informatie uit het publieke domein.
  ga naar website