nieuwste
  boek


  Een schuilhuis in Delft beschrijft het leven van Arie Bakker en Evy Beer, een jong echtpaar dat eind 1942 hun huis openstelde voor joodse onderduikers. Voor ze het wisten zaten ze in de Tak van Poortvlietstraat 20, met z'n allen, midden in het ondergrondse verzet. Ze leverden een bijna bovenmenselijke prestatie, waar na de oorlog niet meer over gesproken werd. Men wilde de solidariteit met de gemeenschap bewaren en de overlevenden met rust laten. Nu is er ruimte voor een terugblik.

  meer info
  Dingen die je niet weet is een reconstructie van een oorlogsdrama. Aan het eind van haar leven krijgt Ems bezoek van een man die alle 117 slachtoffers, van de fusillade bij Woeste Hoeve op 8 maart 1945, in een boek wil eren. Hij is oprecht geïnteresseerd in het verhaal van Freddy en ze maant hem aan om meer getuigen te zoeken. Wetenschappelijk is het niet juist uit te gaan van de uitspraak van één persoon, zeker niet een familielid, zegt ze. Ze heeft het gevoel dat er nog steeds iets ontbreekt.

  meer info


  Huis van een herinnering is een vertelling gebaseerd op de geschiedenis van een vrouw, die voor haar huwelijk in 1901 naar Nederlands Indië vertrekt. Wanneer haar jongste dochter Ems jaren later het huis van haar moeders jeugd aan de Kromme Nieuwegracht 56 in Utrecht bezoekt, waant ze zich in een prettige tijd. Ze schrijft er over in Reis naar het begin.

  meer info