PERSOONSKAART: 15-3-2012, deze gids is samengesteld door Carla van Beers, foutmeldingen & tips graag sturen naar info@familiearchieven.nl

Het Centraal Bureau voor Genealogie beheert de persoonskaart van mensen die na 1938 en vˇˇr 1 oktober 1994 in Nederland overleden zijn. Deze kaart bevat uitgebreide informatie over familieleden, plaatsen en datums, zoals: geboorte, huwelijk, scheiding, overlijden, beroep, ouders en kinderen en ook oude woonadressen. De informatie is niet altijd compleet. Soms staan de kinderen niet op de kaart van de vrouw vermeld en ook worden niet alle woonadressen goed opgegeven.

Vanaf 1 oktober 1994 is de bevolkings registratie geautomatiseerd en spreekt men van een Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Wanneer iemand na 1994 overleden is, kunnen zijn of haar persoonsgegevens (2 jaar na de overlijdensdatum) opgevraagd worden in de vorm van een geautomatiseede persoonslijst, daar staan geen adresgegevens op vermeld.

Lees meer over persoonskaarten en persoons-lijsten op geneaknowhow.net en op de site van Amsterdams Stadsarchief. De kaarten (A5-kopie) en lijsten (A4-print) zijn bij het CBB aan te vragen. Een aanvraagformulier staat op cbg.nl of is bij het CBG in Den Haag af te halen.